Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Αινιγματική δήλωση από Ιερώνυμο: «Θα ήθελα να μιμηθώ τον Αμβρόσιο που παραιτήθηκε την κατάλληλη ώρα»

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προχώρησε σε μία αινιγματική δήλωση, σημειώνοντας ότι «θα ήθελα να μιμηθώ την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη, Αμβρόσιου», ο οποίος παραιτήθηκε λόγω... ηλικίας.
Σε μία αινιγματική δήλωση προέβη το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστοσελίδα «arxon.gr», ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας φέρεται να δήλωσε ότι «θα ήθελα να μιμηθώ την κίνηση του πρώην Μητροπολίτη, Αμβρόσιου».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος υπέβαλε την παραίτησή του από τον επισκοπικό θρόνο, επικαλούμενος το…. γήρας του.
«Μπήκα στα 82 και πλέον πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, στις 18 Αυγούστου του 2019.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κίνηση ως «σώφρονα και ηρωική», καθώς ο πρώην Μητροπολίτης παραιτήθηκε την «κατάλληλη ώρα».
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, αρκετοί εξέλαβαν τις παραπάνω δηλώσεις ως προτροπή του Αρχιεπίσκοπου προς τους υπερήλικες Μητροπολίτες να παραδώσουν τη σκυτάλη στους νεότερους Επισκόπους, εφόσον δεν μπορούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους.
Μάλιστα, οι σημερινές (σ.σ. Σάββατο) δηλώσεις αποκωδικοποιήθηκαν και ως ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων του Ιερώνυμου για το μέλλον του στο «τιμόνι» της Ελληνικής Εκκλησίας.

https://sputniknews.gr/ellada/201911235361692-ieronumos-arxiepiskopos-mitropolitis-paraitisi/