Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Οργή της Άγκυρας: Η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους

Ελληνική και τουρκική σημαία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Αρμενία.
Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αρμενία.
Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τα εξής: «Η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς - προς την Τουρκία - κύκλους και απόψεις, και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους».
Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηρωηδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και μετέπειτα».
«Σήμερα η Ελλάδα υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες, επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές» έσπευσε να καταγγείλει, παράλληλα, όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Και κατέληξε: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποστήριξη ενεργειών εναντίον της χώρας μας δεν θα παράσχει κανένα όφελος στην Ελλάδα. Καλούμε την Ελλάδα να πράξει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνη της γειτονικής χώρας προκλήθηκε από την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Αρμενία. Κατά τη διάρκειας του ταξιδιού αυτού, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

https://sputniknews.gr/kosmos/201911075166223-tourkia-ellada-paulopoulos-armenia/