Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

Ξεκίνησαν το μπάρμπεκιου στα Διαβατά - Σε εξέλιξη και αντιρατσιστική συγκέντρωση

Μπάρμπεκιου στα Διαβατά
Το μπάρμπεκιου στα Διαβατά με χοιρινό κρέας και αλκοόλ ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Η διοργάνωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Σε εξέλιξη και αντιρατσιστική συγκέντρωση έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
Άρχισε στην πλατεία των Διαβατών το μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που διοργανώνουν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».
Όπως δήλωσε στο Sputnik, o Δημήτρης Ζιαμπάζης ένας εκ των διοργανωτών, πρόκειται για ειρηνική και πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά των προσφυγών και μεταναστών.
​Οι διοργανωτές έχουν ήδη ανάψει τα κάρβουνα στη ψησταριά και έχουν τοποθετήσει τα σουβλάκια για ψήσιμο τα οποία θα τα συνοδεύσουν με ρετσίνα και μπύρες.
Ωστόσο στον χώρο δεν έχουν φτάσει πολλά άτομα καθώς η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι. Έτσι, οι διοργανωτές περιμένουν τον κόσμο μέσα στην επόμενη ώρα.
Μπάρμπεκιου στα Διαβατά
© Sputnik /
Μπάρμπεκιου στα Διαβατά
Καταγγελίες για ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζονται το προσφυγικό-μεταναστευτικό έκανε ο γραμματέας της κοινότητας των Σύριων στην Ελλάδα, Ανουάρ Μπάκρι, που ήρθε στο μπάρμπεκιου ως συμπαραστάτης. Ο ίδιος κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, ως «λαϊκιστή».
Ο κ. Μπακρι είπε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν είναι χαλιφάτο του ISIS» κι ότι «οποίος θέλει να πιει μπύρα πίνει κι όποιος δεν θέλει δεν πίνει».
Οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν πολλές φορές την ώρα που ο κ. Μπακρι έκανε δηλώσεις ενώ τον ευχαρίστησαν που παραβρίσκεται στη διαμαρτυρία τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννούλης είχε χαρακτηρίσει «σαδισμό και κτηνωδία» τη διοργάνωση μπάρμπεκιου κοντά σε δομή προσφύγων.