Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ: Μετανάστες χτίζουν πρόχειρα σπίτια σε δάσος της Σάμου - Βίντεο

Μετανάστες χτίζουν πρόχειρα σπίτια σε δάσος του Σάμου
Πρόσφυγες και μετανάστες ετοιμάζονται για τον χειμώνα, χτίζοντας πρόχειρα σπίτια με ξύλα, τσιμέντο και πέτρες, σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το Βαθύ.
Πρόχειρα σπίτια, με ξύλα, τσιμέντο και πέτρες, χτίζουν μέσα στο δάσος της Σάμου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο νησί του ανατολικού Αιγαίου.
«Παίρνουμε υλικά από την πόλη για να φτιάξουμε σπίτι για τον χειμώνα. Γιατί μπορεί να μείνουμε εδώ και ένα και δύο χρόνια» δήλωσε ένας εκ των αιτούντων άσυλο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες αγοράζουν ξύλα και τσιμέντο, μαζεύουν πέτρες και ύστερα, φτιάχνουν λάσπη για να χτίσουν τα σπίτια τους.
Η άτυπη παραγκούπολη οικοδομείται σε δασική έκταση, μόλις ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.
Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει ο «Alpha», έχουν χτιστεί περισσότερες από 500 παράγκες, από μουσαμάδες και ξύλα. Και σε κάθε παράγκα διαμένουν πάνω από 10 άτομα.
Τα σπίτια των μεταναστών έχουν χτιστεί σε κοντινή απόσταση από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).
Μάλιστα, η «παραγκούπολη» είναι χωρισμένη σε γειτονιές, καθώς σε άλλη γειτονιά διαμένουν οι Σύριοι, σε άλλη οι Αφγανοί και σε άλλη οι Αφρικανοί.
Στόχος είναι η αποφυγή των εντάσεων και των επεισοδίων, καθώς η κατάσταση παραμένει τεταμένη.
Άλλωστε, ενώ το ΚΥΤ δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες μόλις 600 ατόμων, σήμερα φέρεται να διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή περισσότερα από 7.000 άτομα.

https://sputniknews.gr/ellada/201911085173626-metanastes-xtizoun-spitisa-dasos-samos/