Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019

Κατασκοπευτικό Βαν: Βρέθηκε αρχείο με πάνω από 1εκ. αριθμούς τηλεφώνων

Εντός των επόμενων ημερών δεν αποκλείεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης συγκεκριμένων ατόμων, για την υπόθεση του βαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν στοιχειοθετηθεί αρκετές παραβάσεις της νομοθεσίας.
Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταφέρει να σπάσουν τους κωδικούς και άρχισαν να διαβάζουν τον κεντρικό σέρβερ, ο οποίος είναι τεράστιας χωρητικότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πολίτη η πρώτη αποκωδικοποίηση του λογισμικού έχει αποκαλύψει 3 σημαντικά στοιχεία:
1ον έχει εντοπιστεί ο ψηφιακός ιός μέσω του οποίου εισέβαλλαν στα έξυπνα κινητά των στόχων. Ο συγκεκριμένος ιός εμφυτεύεται σε κινητά ή υπολογιστές και κατεβάζει όλα τα αρχεία και τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου του.
Επίσης έχουν βρει πάνω από 1 εκατομμύριο αριθμούς τηλεφώνων οι οποίοι καταγράφηκαν στον σέρβερ και 3ο έχουν ανευρεθεί κάποιες υποθέσεις δοκιμαστικής φύσεως (demo) με δεκάδες ώρες οπτικό υλικό το οποίο διερευνάται.
Με βάση πάντα πληροφορίες της εφημερίδας επιχειρηματίες και άλλοι έχουν επικοινωνήσει με την ηγεσία της αστυνομίας αναφέροντας ότι έχουν δει το βαν να περιφέρεται στην περιοχή των εταιρειών τους.
Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει οτιδήποτε.
Να σημειωθεί ότι στην τελευταία ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του βαν Wispear, γίνεται αναφορά σε ψευδείς κατηγορίες και κυνήγι μαγισσών με ασαφή κίνητρα και επιδιώξεις.

https://dialogos.com.cy/kataskopeytiko-van-vrethike-archeio-me-pano-apo-1ek-arithmoys-tilefonon/