Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

Τι συζήτησαν Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ - Βίντεο, φωτογραφίες

Νίκος Παναγιωτόπουλος - Χουλουσί Ακάρ
Συνάντηση με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην έδρα του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση διήρκησε πάνω από 45 λεπτά.

Διμερή ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρος και ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο μενού της συζήτησης των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Χουλουσί Ακάρ.
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ο Ακάρ έδωσε έμφαση στην ανάγκη «επίλυσης των προβλημάτων στις σχέσεις καλής γειτονίας και στο πλαίσιο ειρήνης και φιλίας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».
Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Έλληνα υπουργού και διήρκεσε πάνω από 45 λεπτά.
Ο Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε αναλυτικά τον Νίκο Παναγιωτόπουλο για την κατάσταση στη Bορειοανατολική Συρία. Εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
«Συμφωνήσαμε να παραμένει ανοικτό το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ μας, ενώ συμφωνήσαμε στην επανεκκίνηση του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Όχι όμως άνευ προϋποθέσεων», από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Πρόσθεσε τονίζοντας ότι πρόκειται για θετική ενέργεια «πλην όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με τα ΜΟΕ και δύο βήματα πίσω με το γενικότερο κλίμα έντασης που επικρατεί στην περιοχή εξ υπαιτιότητος κυρίως της Τουρκίας, διότι έτσι τα ΜΟΕ καθίστανται ανούσια και «μη παραγωγικά», στην ουσία ένα κενό γράμμα. Χρειάζεται καλή διάθεση στην πράξη για ένα γενικότερο καλό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή. Ελπίζω αυτή η καλή διάθεση να επιδειχθεί και από την τουρκική πλευρά».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ