Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

«Κεραυνοί» του Ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ για το φλερτ Τουρκίας-τζιχαντιστών

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι φλερτάρει με ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε παροχή οικονομικής υποστήριξης στους ισλαμοφασίστες που το καθεστώς Ερντογάν πλασάρει ως «μετριοπαθείς ριζοσπάστες».
Μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για τη Συρία, ο Vassily Nebenzia προειδοποίησε όσους προσπαθούν να ξεχωρίσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, της ‘Jabhat al-Nusra’ ή της ‘Hayat Tahrir al-Sham’ σε «καλούς και κακούς», προσθέτοντας ότι οποιασδήποτε μορφής οικονομική ή άλλη υποστήριξη θα κατασταλλεί από το Ρωσικό στρατό.
Κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι δεν ελέγχει η ίδια την Ιντλίμπ, αλλά οι τρομοκράτες της Hayat Tahrir al-Sham (HTS) και του μετώπου al-Nusra, τους οποίους στηρίζει το καθεστώς Ερντογάν. «Η κατάσταση στην Ιντλίμπ θα χειροτερεύει όσο οι τρομοκράτες ελέγχουν την ζώνη ασφαλείας». Και πρόσθεσε: «Έχουμε τονίσει ότι η λύση για τους Κούρδους, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολυεθνικής Συριακής Κοινότητας, δε θα έρθει αν δεν αποκατασταθεί η κυριαρχία της Συριακής κυβέρνησης σε ολόκληρη την επικράτεια και στα σύνορα της χώρας. 
infiltr8or

https://olympia.gr/2019/10/29/%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%81%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%b5%cf%83%ce%b2%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%ce%b7/