Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Κάλεσμα Άσαντ στους Κούρδους: «Ενταχθείτε στον συριακό στρατό για να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό»

Η κυβέρνηση Άσαντ κάλεσε τις κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία λόγω της τουρκικής εισβολής, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης στη Δαμασκό.
Η πρόσκληση αυτή διατυπώνεται μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2012 των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ σε αυτή την πλευρά της χώρας από την οποία είχαν αποχωρήσει μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία.
«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) αλλά και των μαχητών Qasad που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», προσθέτει η ανακοίνωση υποδηλώνοντας την Τουρκία. «Εμείς στη Συρία αντιμετωπίζουμε έναν κοινό εχθρό και πρέπει να θυσιαστούμε ως λαός της ενοποιημένης Συρίας από τους Άραβες ως τους Κούρδους, για να αποκαταστήσουμε κάθε εκατοστό του αγαπημένου Συριακού εδάφους».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα να παράσχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις πολιτικές υποθέσεις για όλους τους ντόπιους της συριακής περιφέρειας al-Jazeera, οι περιστάσεις των οποίων εμπόδισαν την απόκτηση αυτών των υπηρεσιών.
Το υπουργείο, σε δήλωσή του την Τετάρτη, επιβεβαίωσε ότι θα δχθεί όποιον θέλει να ενταχθεί στις Μονάδες των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας από τις ομάδες που ονομάζονται «Asayish».
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, συμμάχου του Άσαντ, έθεσε τέλος στην τουρκική επίθεση με την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από μεγάλο μέρος της βόρειας και της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία επέτρεψε την ενίσχυση της παρουσίας του συριακού στρατού στην περιοχή αυτή.