Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019

Πρωτοφανές: Αρχηγός καρτέλ έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ που τον συνέλαβε!

Πάνω από (104) κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από (828.000) ευρώ και η αποδόμηση ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας ακόμα σημαντικής επιχειρησιακής δράσης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
"Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας Η.Π.Α. Αθηνών.
Στο πλαίσιο μιας καλά οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης καταφέραμε χθες - Τέταρτη 30 Οκτώβριου - να συλλάβουμε (3) αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.
Προηγήθηκαν εκτεταμένες εξακριβώσεις και διασταυρώσεις δεδομένων και πληροφοριακών στοιχείων, δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων (profiling) και αστυνομικές ενέργειες επιτήρησης που μας οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Παράλληλα διακριβώσαμε την εγκληματική τους δράση και καταφέραμε να εντοπίσουμε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου τα μέλη της οργάνωσης αποθήκευαν τα ναρκωτικά και διαμέρισμα στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την υποστήριξη των λειτουργιών της οργάνωσης.
Από τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τα λογότυπα στις ποσότητες κοκαΐνης που αποδεικνύουν την υψηλή περιεκτικότητα καθώς και την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και το υψηλό χρηματικό ποσό που κατασχέσαμε προκύπτει η επαγγελματικού τύπου υποδομή της οργάνωσης στο πεδίο της εμπορίας των ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα (5.000.000) ευρώ.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά των κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών", ανέφερε σήμερα ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζέφερερης. 
Ωστόσο όπως αναφέρει η huffingtonpost.gr, η υπόθεση έλαβε μια απρόσμενη τροπή. Ο αρχηγός του κυκλώματος στη θέα των αστυνομικών δεν αγχώθηκε, ούτε επιχείρησε να αντιδράσει. Το μόνο που έκανε όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ήταν να τους δώσει συγχαρητήρια. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι ένιωθε τόσο ισχυρός -και έπαιρνε τόσο αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης- που πίστευε ότι ποτέ δεν θα συλληφθεί από την Αστυνομία. Έτσι, παραδέχτηκε την αξία των αστυνομικών και μάλιστα τους έδωσε συγχαρητήρια για τη σύλληψη.

https://www.sigmalive.com/news/greece/595157/protofanes-arxigos-kartel-edose-sygxaritiria-stin-elas-pou-ton-synelave