Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν ελληνικά κέντρα εκπαίδευσης

Ελληνικός Στρατός
Το Έγγραφο της Βιέννης, το οποίο ενέκρινε ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατά τη διάρκεια του Φόρουμ για τη Συνεργασία Ασφαλείας του 2011, απαιτεί από τα κράτη μέλη να παρέχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα είδη στρατιωτικών δραστηριοτήτων, να προσκαλούν παρατηρητές και να διεξάγουν στρατιωτικές επιθεωρήσεις.
Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεωρητές θα επισκεφθούν κέντρα εκπαίδευσης της Ελλάδας από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Εγγράφου της Βιέννης του 2011, μετέδωσε τη Δευτέρα η επίσημη εφημερίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Κρασνάγια Ζβέζντα, επικαλούμενη τον επικεφαλής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου για Μείωση του Πυρηνικού Κινδύνου, Σεργκέι Ρίζκοβ.
Οι Ρώσοι επιθεωρητές θα επισκεφθούν εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, θα ενημερωθούν για τις στρατιωτικές μονάδες και τους σχηματισμούς που αναπτύσσονται στην περιοχή και για τις τρέχουσες στρατιωτικές δραστηριότητες, καθώς και για τη στρατιωτική άσκηση Παρμενίων, σύμφωνα με το Κρασνάγια Ζβέζντα.
Το Έγγραφο της Βιέννης αποτελεί συμφωνία μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με στόχο την εφαρμογή μέτρων εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Η συμφωνία, μεταξύ άλλων μέτρων, προβλέπει την ετήσια ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών σχετικά με τις δυνάμεις που βρίσκονται στην Ευρώπη.
Ορίζει επίσης ότι κάθε συμβαλλόμενο μέρος θα πρέπει να ενημερώνει εκ των προτέρων όλα τα άλλα μέρη για οποιεσδήποτε ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες και να δέχεται επισκέψεις επιθεώρησης από άλλα μέρη, προκειμένου να επαληθεύονται οι πληροφορίες σχετικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις και τα σχέδια για την ανάπτυξη σημαντικών οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

https://sputniknews.gr/amyna/201909304715812-rwsoi-stratiwtikoi-empeirognwmones-tha-episkefthoun-ellhnika-kentra-ekpaideushs/