Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Ιρανός διπλωμάτης για πυρηνικά: Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να απομακρύνεται από τις δεσμεύσεις της

Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τεχεράνη
Το μήνυμα ότι θα συνεχίσει να μειώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία, κάθε 60 ημέρες, απέστειλε σήμερα Ιρανός διπλωμάτης.
Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να απομακρύνεται από τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ιράν στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, Καζίμ Γκαρίμπ Αμπάντι. 
«Υπάρχουν επιλογές στο τραπέζι», επεσήμανε συγκεκριμένα ο ίδιος, αναφέροντας ότι κάθε 60 ημέρες το Ιράν θα μειώνει τις υποχρεώσεις του. 
Ο διπλωμάτης εξήγησε ακόμη ότι οι ενέργειες του Ιράν δεν αποσκοπούν στην «καταστροφή» της πυρηνικής συμφωνίας, τονίζοντας ότι εάν αυτό ήταν που ήθελε η τεχεράνη, θα ακολουθούσε τα βήματα των ΗΠΑ και θα αποχωρούσε από την πυρηνική συμφωνία. Αντ'αυτού, επεσήμανε, επέλεξε να διασώσει τη συμφωνία και να εργαστεί από κοινού με άλλες χώρες. 
«Η φύση των ενεργειών που κάνουμε είναι για να διασώσουμε την πυρηνική συμφωνία, παρά να την καταστρέψουμε», είπε, προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο, η προσέγγιση του Ιράν προβλέπει ότι η χώρα θα συνεχίσει να μειώνει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία, σε 60ήμερη βάση. 
Οι εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ξεκίνησαν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, επαναφέροντας τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

https://sputniknews.gr/kosmos/201909204636980-iran-pyrhnikh-symfwnia-desmeyseis/