Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019

Διοίκηση των κατεχομένων στην Κύπρο: ¨Εντοπίσαμε αυτόν που κατέβασε την σημαία, να μας εκδοθεί επειγόντως¨

Διοίκηση των κατεχομένων στην Κύπρο: ¨Εντοπίσαμε αυτόν που κατέβασε την σημαία, να μας εκδοθεί επειγόντως¨
Εντοπίστηκε ο Ελληνοκύπριος ο οποίος με την ανοχή της KKTC ενώ πέρασε τα σύνορα για να μετάσχει σε μια λειτουργία, αυτός κατέβασε την τουρκική σημαία που υπήρχε σε ένα σχολείο και ξήλωσε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Η κυβέρνηση υπέβαλλε αίτημα προς την ελληνοκυπριακή διοίκηση να της εκδοθεί ο προβοκάτορας που ονομάζεται ¨Σάββας Κουλενδώρου¨.
Η διοίκηση της KKTC έκανε έκκληση για την επείγουσα έκδοση του υπόπτου. Η διοίκηση της KKTC διαμέσου του ΟΗΕ προσέφυγε στην ελληνοκυπριακή πλευρά, αναφέροντας πως αυτός που έκλεψε την σημαία και την φωτογραφία είναι ο Ε/Κ ¨Σάββας Κουλενδώρου¨.

Η αντιπροεδρία της KKTC και το υπουργείο Εξωτερικών έκαναν την ακόλουθη δήλωση :
Από βίντεο εντοπίστηκε πως στις 07:30 της 8/9 ημέρα Κυριακής, κατά την διάρκεια της λειτουργίας που οργανώθηκε από Ελληνοκύπριους στην εκκλησία της Παναγίας στο Άκντογάν, αυτός ο οποίος κατέβασε την σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας και την φωτογραφία του ιδρυτικού ΠτΔ Ραούφ Ραίφ Ντενκτάς είναι ο Ελληνοκύπριος Σάββας Κουλενδώρου. Σχετικά με το θέμα το υπουργείο μας, με ταχύτητα κινήθηκε προς την πλευρά του ΟΗΕ και ζήτησε να μας αποδοθούν επειγόντως η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας και η φωτογραφία του ιδρυτικού ΠτΔ  Ραούφ Ραίφ Ντενκτάς.  Επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και δελτίο αναζήτησης του Σάββα Κουλενδώρου, που εντοπίστηκε πως εξήλθε από την πύλη Μπεγιάρμου στις 13:45 της 8/9. Μεταφέρθηκε το αίτημα μας προς την δύναμη του ΟΗΕ να προβούν σε κινήσεις προς τον ελληνοκυπριακό τομέα¨.
Αντέδρασαν και οι Ελληνοκύπριοι
Το περιστατικό είχε την αντανάκλαση του και στα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Αλήθεια έγραψε πως θα επηρεαστεί το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Το ελληνικό ΜΜΕ θυμίζοντας τον περιστατικό με τον Ελληνοκύπριο που πυροβολήθηκε το 1996 όταν θέλησε να κατεβάσει την τουρκική σημαία, έγραψε πως ¨Μιμήθηκε τον Σολωμό και κατέβασε την τουρκική σημαία-Ένας 16χρονος χάλασε το θετικό κλίμα¨.
Ο δήθεν δήμαρχος του Άκντογαν Αντρέας , δήλωσε πως το τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με τη προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο. Ο Καουρής ζήτησε επίσης την επιστροφή της σημαίας.

https://www.yenisafak.com/gundem/kktc-turk-bayragini-indiren-rumu-tespit-ettik-iade-edilsin-3506062
13/9/2019
Σχ: Χίλια μπράβο στο παληκάρι και ένα ¨βρακί της Κατερίνας¨ για την εφημερίδα Αλήθεια…
Αποσπασμα απο την εφημεριδα του Κιλκις “Γνωμη” 9-1-2007.
Γραφει ο δασκαλος Δημητρης Νατσιος:


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ