Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Θράκη: Η Πρεσβεία της Σουηδίας έκανε αυτό που αποφεύγουν οι υπόλοιπες διπλωματικές αποστολές


Τις προηγούμενες ημέρες στην Θράκη βρέθηκε η Πρέσβειρα της Σουηδίας,Σαρλότ Σαμμελιν, και η οποία επισκέφθηκε όλους του τοπικούς φορείς. Όμως η Σαρλότ Σαμμελιν πραγματοποίησε μια επίσκεψη την οποία αποφεύγουν όλες οι διπλωματικές αποστολές που επισκέπτονται την Θράκη. Επισκέφτηκε το κόμμα της Τουρκίας στην Θράκη, το DEB, το οποίο είναι γνωστό για την δράση του και τους σκοπούς του
«Στην συνάντηση δόθηκε ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες του κόμματος DEB και περιγράφηκαν τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης. Στην συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τη μειονότητα όπως και οι σχετικές με την μειονότητα εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος. Οι αξιωματούχοι του κόμματος αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα οικονομικά προβλήματα και ενημέρωσαν σχετικά με τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή. Οι διοικούντες του κόμματος ανέφεραν πως η περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μία περιοχή που μπορεί να αξιοποιηθεί στον τομέα της γεωργίας, του τουρισμού όπως και σε άλλα πεδία και αντάλλαξαν αμοιβαία απόψεις με την Σουηδέζα πρέσβη.
Στο τέλος της συνάντησης η ηγεσία του κόμματος DEB ευχαρίστησε την πρέσβη της Σουηδίας Σάρλοτ Σαμμελιν για την επίσκεψή της.» ανέφερε το κόμμα της Άγκυρας σε ανακοίνωση του.


https://www.viadiplomacy.gr/thraki-i-presvia-tis-souidias-ekane-afto-pou-apofevgoun-i-ipolipes-diplomatikes-apostoles/