Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ: Η New START κινδυνεύει μετά τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις των ΗΠΑ

Πυραυλικό σύστημα Bal
Χθες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την απογοήτευση της Μόσχας για τις προσπάθειες από μέρους των ΗΠΑ να αναπτύξουν πυραύλους, παραβιάζοντας τη Συνθήκη INF.

Για τον κίνδυνο που εγείρουν οι πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις των ΗΠΑ για την επιβίωση της Συνθήκης Μείωσης των Στρατηγικών Όπλων (New START), προειδοποίησε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Ντμίτρι Πολιάνσκι.

Όπως είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Συνθήκη «βρίσκεται σε κίνδυνο μετά τις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση του Τραμπ».
Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να λάβει μέρος σε οποιοδήποτε διάλογο πραγματοποιηθεί για τη στρατηγική σταθερότητα, μετά από την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF).
«Ήμασταν και παραμένουμε έτοιμοι για οποιοδήποτε σοβαρό διάλογο διεξαχθεί για την εγγύηση της στρατηγικής σταθερότητας και ασφάλειας», επεσήμανε ο ίδιος. 
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε δοκιμή πυραύλου τύπου Κρουζ, ενάντια στους όρους της INF, ενώ στις αρχές του μήνα, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συνθήκη.

https://sputniknews.gr/amyna/201908224311441-rwsia-new-start-kinyneyei-hpa/