Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων στην περιοχή του Γαλατά

Την απαγόρευση των πτήσεων στην περιοχή του Γαλατά όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα την περασμένη Τρίτη, αποφάσισε η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Με ΝΟΤΑΜ την οποία εξέδωσε το Σάββατο 24/8 απαγορεύονται οι πτήσεις, οι απογειώσεις και προσγειώσεις ελικοπτέρων στην ευρύτερη περιοχή του Γαλατά, έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες για το δυστύχημα.
Από την οδηγία αυτή εξαιρούνται οι πτήσεις των ελικοπτέρων που αφορούν περιστατικά έκτακτης ανάγκης όπως είναι οι αεροδιακομιδές ασθενών και η μεταφορά προσωπικού της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής.
Την ίδια στιγμή στον Πόρο μετά την αποκάλυψη ότι τα καλώδια του ηλεκτρικού δικτύου τοποθετήθηκαν σε χαμηλότερο ύψος από αυτό που βρίσκονταν πριν το δυστύχημα, ο Δήμος Πόρου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη τα καλώδια μεταφοράς ρεύματος θα ανυψωθούν από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε ύψος 48 μέτρων αντί των 26 που τοποθετήθηκαν.
Η ενέργεια κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς υπάρχει κίνδυνος για τα διερχόμενα σκάφη με ψηλά κατάρτια και φυσικά για τα ελικόπτερα που πετούν στην περιοχή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση προκειμένου οι εργασίες να γίνουν απρόσκοπτα, θα υπάρξουν την προσεχή Τρίτη δύο μονόωρες διακοπές ρεύματος – η πρώτη από τις 04:00 έως τις 05:00 τα ξημερώματα και η δεύτερη από τις 15:00 έως τις 16:00 το απόγευμα.
Πηγή: ΕΡΤ