Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Σε τροχιά ύφεσης η Γερμανία, τι «απειλεί» τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Η γερμανική Βουλή στο Βερολίνο
Ο κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης στο μέτωπο του εμπορίου και ενός Brexit χωρίς συμφωνία φαίνεται πως απειλούν την οικονομία της Γερμανίας, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο που ήλθε στη δημοσιότητα.
Προς ύφεση οδεύει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο, το οποίο επικαλείται το Der Spiegel. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να εισέλθει σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο του έτους. 
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου και αναμένεται να συρρικνωθεί ξανά κατά το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το συγκεκριμένο έγγραφο.
Δηλαδή, η γερμανική οικονομία θα κινείται σε πτωτική τροχιά για δύο διαδοχικά τρίμηνα, κάτι που σηματοδοτεί ύφεση. 
«Το ΑΕΠ φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση», αναφέρεται στο έγγραφο.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να λάβει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, δεδομένου ότι εξακολουθεί να προβλέπεται ανάπτυξη σε ετήσια βάση και καθώς το πρώτο τρίμηνο σημειώθηκε ανάπτυξη 0,4%.
«Δεν προβλέπεται σκληρή οικονομική κρίση, όσο δεν θα υπάρχει κλιμάκωση στις εμπορικές διαμάχες και εφ'όσον αποφευχθεί το ενδεχόμενο Brexit χωρίς συμφωνία», τονίζει το έγγραφο.

https://sputniknews.gr/oikonomia/201908234321074-germania-yfesh-trito-trimhno/