Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019

Τουρκία: Ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη Συρία

Τουρκία: Ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη στη
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε με αξιωματούχους στρατιωτικούς για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη επιχείρηση στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την προειδοποίηση της Αγκυρας ότι θα ενεργήσει εάν δεν προκύψει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας στην περιοχή.
Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία διεμήνυσε την Τετάρτη ότι έχει «εξαντληθεί η υπομονή της» με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες για τη διαμόρφωση αυτής της ζώνης, αφού αξιωματούχοι των δύο χωρών πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων σχετικά με το ζήτημα αυτό καθώς και άλλες εξελίξεις στην περιοχή.
«Μεταφέραμε τις απόψεις και τα αιτήματά μας στην αντιπροσωπεία που ήρθε εδώ. Περιμένουμε από αυτούς να τα αξιολογήσουν και να μας απαντήσουν αμέσως» ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. «Τους υπογραμμίσαμε για άλλη μια φορά ότι δεν έχουμε ανοχή σε τυχόν καθυστερήσεις και ότι θα προωθήσουμε την πρωτοβουλία μας αν χρειαστεί».
Πηγή: Reuters

https://www.huffingtonpost.gr/entry/toerkia-etoimazei-stratiotike-epicheirese-anatolika-toe-eefrate-ste-seria_gr_5d39b8d7e4b004b6adbc1984?utm_hp_ref=gr-homepage