Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Ακάρ: Αναμένουμε να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ
Η Τουρκία είναι ενάντια σε προκλητικές ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας.
Την εκτίμηση ότι θα συνεχιστούν στο μέλλον οι συζητήσεις με την Ελλάδα για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι η Τουρκία αναμένει να μην βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλητικές ενέργειες και ανεύθυνες δηλώσεις για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
«Είναι ειλικρινή μας προσδοκία να μην επιτρέπονται προκλητικές πράξεις και ανεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες δεν βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε κατά τη διάρκεια άσκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Όπως πρόσθεσε, «η επιθυμία και η προσδοκία μας είναι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας - που έχει τις μεγαλύτερες ακτές της Ανατολικής Μεσογείου - και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” να γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα ζητήματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμα μας», σημείωσε.
Συμπλήρωσε επιπλέον ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

https://sputniknews.gr/amyna/201905253521985-agkyra-aigaio-anatolikh-mesogeios/