Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα καταπιέζει την «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα καταπιέζει την «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης
Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ορμώμενος από τα σχετικά υψηλά ποσοστά σε Ροδόπη και Ξάνθη, του -κατά δήλωση- της αρχηγού του Τσιγδέμ Ασάφογλου, «τουρκικού κόμματος ΚΙΕΦ».
Ο κ. Τσαβούσογλου έκανε λόγω για καταπίεση της μειονότητας στη δυτική Θράκη, την οποία αποκαλεί «τουρκική», ενώ την ώρα που το γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ, ο ίδιος κάνει λόγω για τους τουρκοκύπριους που δέχονται «εμπάργκο» και «πιέσεις».
Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, «οι τουρκοκύπριοι, έχουν το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, είναι ακόμη εκτεθειμένοι στο απάνθρωπο εμπάργκο και τις πιέσεις. Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Οι μουσουλμανικές κοινότητες και μειονότητες στη δυτική Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, εκτός των χωρών του ΟΙΔ, βρίσκονται αντιμέτωπες με σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους και νέες αντιξοότητες» ολοκλήρωσε από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

https://www.thepressroom.gr/diethni/proklitikos-tsaboysogloy-i-ellada-katapiezei-tin-toyrkiki-meionotita-tis-dytikis-thrakis