Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

Ο κίνδυνος εκδηλώνεται: Δηλώνουν ανοιχτά τουρκική ταυτότητα στην Θράκη οι Τούρκοι

Πάνε να στήσουν προβοκάτσια στην Θράκη οι Τούρκοι, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα που έφεραν πρώτο το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας
Λίγοι αλλά και αρκετοί ταυτόχρονα διέκριναν το βράδυ των εκλογών στον εκλογικό χάρτη το χρώμα στην Δυτική Θράκη και δικαίως ανησύχησαν. Την επόμενη μέρα, ήταν ήδη αργά.
Το μειονοτικό Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) εξαπλώθηκε για τα καλά καθώς με 98,73% της ενσωμάτωσης στις ευρωεκλογές,  καταλαμβάνει στην Ξάνθη 25,05%, με τη ΝΔ να κατατάσσεται δεύτερη με 24,43%, ενώ στη Ροδόπη παίρνει 37,81% με τη δεύτερη ΝΔ να παίρνει ποσοστό 19,81%!
Ελάχιστοι μίλησαν ανοιχτά για τον κίνδυνο που ελοχεύει από τους Τούρκους στην Θράκη, αναλώθηκαν σε δικομματικές αψιμαχίες, και έτσι δύο 24ωρα μετά η επικεφαλής του μειονοτικoύ Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) Τσιγδέμ Ασάφογλου, μιλά ανοιχτά για τουρκική ταυτότητα.
Κάθε ψήφος αποτελεί απόδειξη της «τουρκικής ταυτότητας» δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu και παράλληλα τόνισε ότι «κάθε ψήφος που έλαβε το κόμμα της στις δημοσκοπήσεις θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα κατά της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας''». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Ασάφογλου, «οι ψήφοι για το ΚΙΕΦ θα είναι απόδειξη της ‘’τουρκικής ταυτότητας’’ στη Δυτική Θράκη». 
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, που ήταν ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ, ανέφερε στο τουρκικό πρακτορείο ότι «τα προβλήματα των εθνοτικών Τούρκων της Δυτικής Θράκης αναμένουν επίλυση εδώ και χρόνια».
Είναι δεδομένο ότι εντός της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε στην Ελλάδα, θα υπάρξει σίγουρα κάποια "τορπίλη" από κάποιον επίσημο της Τουρκίας που δεν θα χάσει την χειροπιαστή ευκαιρία να θέσει ξανά ζήτημα Θράκης.

 https://www.thepressroom.gr/ellada/o-kindynos-ekdilonetai-dilonoyn-anoihta-toyrkiki-taytotita-stin-thraki-oi-toyrkoi