Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Η Βουλή καταψήφισε για τρίτη φορά την συμφωνία αποχώρησης: Σε πτώση η αγγλική λίρα

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν σήμερα για τρίτη φορά τη Συμφωνία Αποχώρησης που συνήψε με την ΕΕ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

  • Αμέσως μετά η λίρα Αγγλίας σημείωσε πτώση.
Οι βουλευτές απέρριψαν τη Συμφωνία Αποχώρησης με 344 ψήφους έναντι 286.

Έκκληση Μέι προς το Κοινοβούλιο

Είχε προηγηθεί μία ακόμα έκκληση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, προς το κοινοβούλιο να υποστηρίξει τη συμφωνία της για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εγγυηθεί το κοινοβούλιο ότι το Brexit θα πραγματοποιηθεί.
  • Σε ομιλία της, στην οποία υπογράμμισε την απόφασή της να προσφέρει την παραίτησή της ως αντάλλαγμα για να στηρίξουν οι βουλευτές την αποκαλούμενη Συμφωνία Αποχώρησης, η Μέι δήλωσε προς τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων: «Λέγω στα μέλη το εξής -αν θέλετε να προχωρήσετε στο Brexit, αυτή είναι η στιγμή. Αν θέλετε με πάθος να εξασφαλίσετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίξτε αυτή τη συμφωνία… Είναι το σωστό για τη χώρα μας».
Σύμφωνα με τη συντηρητική πρωθυπουργό, η υιοθέτηση της συμφωνίας θα επιτρέψει «να αποφευχθεί μια βίαιη αποχώρηση σε δύο εβδομάδες, να αποφευχθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές, να αποφευχθεί μια μακρά αναβολή, η οποία θα καθυστερούσε ή θα ακύρωνε το Brexit».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

https://hellasjournal.com/2019/03/i-voyli-katapsififise-gia-triti-fora-tin-symfonia-apochorisis-se-ptosi-i-aggliki-lira/