Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Η Ρωσία εξηγεί τους λόγους που στρατιωτικοί ειδικοί έφτασαν στη Βενεζουέλα

Ρωσικό Sukhoi Su-30MKV της Βενεζουέλας σε παρέλαση στο Καράκας
Απολύτως νόμιμη είναι παρουσία των Ρώσων στρατιωτικών στη Βενεζουέλα, διαμήνυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στις αιτιάσεις Αμερικανών που ζητούσαν την άμεση αποχώρησή τους.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται νόμιμα στη Βενεζουέλα, βοηθώντας στη συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού που είχε αποσταλεί στο παρελθόν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, που καλούσε τη Ρωσία να φύγει από τη Βενεζουέλα.

«Έχουμε εξηγήσει τι κάνουν οι στρατιώτες μας στη Βενεζουέλα, παρέχοντας, σε απόλυτα έννομη και νομική βάση, τη συντήρηση του στρατιωτικού εξοπλισμού που έχουμε παραδώσει σύμφωνα με διακυβερνητική συμφωνία που κυρώθηκε από το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας και απολύτως σύμφωνη με το σύνταγμα της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Λαβρόφ σε πρόγραμμα που προβλήθηκε από ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ομάδα ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού έφθασε την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, για να συμμετάσχει σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους της χώρας για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, όπως δήλωσε στο Sputnik διπλωματική πηγή από το Καράκας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ της Βενεζουέλας, 99 Ρώσοι στρατιωτικοί έφθασαν στο Καράκας με δύο αεροπλάνα, τα οποία παρέδωσαν επίσης 35 τόνους φορτίου.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ