Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επίσκεψη από την ABTTF στην DİTİB
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου μαζί με τους αντιπροέδρους Σαμί Γιουσούφ, Μουσταφά Κασάπ και Βεντάτ Αράπ, την Πέμπτη 28 Μαρτίου επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία της Τουρκο-Ισλαμικής Ένωσης Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων στην Κολονία και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της τον Καζίμ Τουρκμέν.
Ο Χαμπίπογλου ως εκπρόσωπος της ABTTF συνεχάρη τον Τουρκμέν για την εκλογή του στην θέση του Γενικού Προέδρου στην γενική συνέλευση της DITIB που έγινε στις 4 Ιανουαρίου 2019 και του ευχήθηκε να έχει επιτυχίες στα νέα του καθήκοντα. Στην συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις και ο Χαμπίπογλου περιέγραψε τις εργασίες και δραστηριότητες που κάνει η ABTTF στην Ευρώπη και σε διεθνές πεδίο για να συμβάλει στην επίλυση των θεμάτων των Τούρκων της δυτικής Θράκης που υπόκεινται σε αδικίες και διακρίσεις. Ο Τουρκμέν από την μεριά του εξέφρασε την ικανοποίηση για την επίσκεψη της ABTTF και περιέγραψε τις εργασίες της DITIB.
Στην συνάντηση τονίστηκε το τρομακτικό επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει στην Ευρώπη και στον κόσμο, η ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός, απειλώντας την ειρηνική συμβίωση, όπως και η ανάγκη να αναπτυχθεί η υπάρχουσα συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ της ABTTF και της DİTİB.
https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=5946&grup=4&l=tr&arsiv=0

http://tourkikanea.gr/2019/03/abttf-83/