Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Aναπληρωτής αρχιερέας της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη Μόσχα: «Τιμωρία του Θεού για τις πράξεις του Βαρθολομαίου η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί»

Αγιά Σοφιά
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα είναι ένα θλιβερό γεγονός, το οποίο πρέπει να θεωρηθεί ως «τιμωρία του Θεού» για της μη κανονικές και σχισματικές πράξεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχιερέας της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη Μόσχα, Ροστοσλάβ Γιάρεμα.


«Έχω επισκεφθεί την Τουρκία πολλές φορές και, πιστέψτε με, υπάρχουν αρκετά τζαμιά εκεί. Συνεπώς, ο εξισλαμισμός του μεγαλύτερου χριστιανικού ναού, είναι είτε καθαρά πολιτική και εσκεμμένη πράξη, είτε η επιθυμία ορισμένων να δείξουν την παγκόσμια στήριξη στους μουσουλμάνους, στον απόηχο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία», δήλωσε στο Sputnik ο αναπληρωτής αρχιερέας της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στη Μόσχα, Ροστοσλάβ Γιάρεμα.
«Αυτό δεν είναι απλά λυπηρό. Αυτή είναι η ιστορία του Βυζαντίου — η πηγή της ορθόδοξης πίστης στη Ρωσία. Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας παραμένει ιερός τόπος για κάθε Χριστιανό, ένα συμβολικό μνημείο του μεγαλείου της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», πρόσθεσε.
Με πνευματική έννοια, ο ιερέας συνδέει όσα συμβαίνουν με τις πρόσφατες καταστροφικές πράξεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, τις οποίες χαρακτήρισε ακατανόητες και «πνευματικά παράνομες».
Όπως συμπλήρωσε, «είναι πιθανώς η τιμωρία του Θεού για την απαράδεκτη αμαρτία που διέπραξε (σ.σ. ο Οικουμενικός Πατριάρχης), εισβάλλοντας στην επικράτεια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσαρτώντας Μητροπόλεις μας, ακυρώνοντας παράνομα την απόφαση του προκάτοχού του, ο οποίος πριν σχεδόν 300 χρόνια μετέφερε τη διοίκηση της Εκκλησίας του Κιέβου στο Πατριαρχείο της Μόσχας».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι επίσης συγκλονιστικό ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης «αναγνώρισε τους σχισματικούς ως νόμιμους μητροπολίτες και επισκόπους… Και μάλλον τώρα βλέπουμε μια δίκαιη τιμωρία, ένα είδος τιμωρίας του Θεού, όταν ο Κύριος επιτρέπει να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί».
Κατά τον ίδιο, μετά από όσα έχει διαπράξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του και να συνταξιοδοτηθεί χωρίς να έχει δικαίωμα να είναι ιερέας, με έναν νέο Πατριάρχη να τον αντικαθιστά.
Εφόσον η Αγιά Σοφιά μετατραπεί σε τζαμί, ο ιερέας πρόσθεσε πως θα πρόκειται για βλάσφημη βεβήλωση ενός ορθόδοξου βυζαντινού ναού, ο οποίος είναι τόσο κοντά στην καρδιά κάθε πιστού Ρώσου και κάθε χριστιανού».

https://sputniknews.gr/kosmos/201903282774001-timwria-tou-theou-gia-tis-prakseis-tou-oikoumenikou-partiarxh-agia-sofia/