Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Δολοφονία Ρομά-Κόρινθος: Ελεύθερος ο 35χρονος, φόβοι για εκτεταμένα επεισόδια

Κόρινθος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου Ρομά-Καζάνι που βράζει η πόλη
Κόρινθος: Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε τελικά ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στο Σολωμό Κορινθίας, ο οποίος μαζί με άλλους ομοφύλους του επιχείρησε να κλέψει κότες από το κτήμα του.

Tην ίδια ώρα οι συγγενείς του θύματος απειλούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ενώ νωρίτερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν κυκλώσει το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου και δεν επέτρεπαν στους Ρομά να πλησιάσουν,ενώ υπήρξαν και μικροσυμπλοκές Ρομά με διμοιρίες των ΜΑΤ.
"
Ήδη η Ασφάλεια Κορίνθου ανησυχεί μήπως το επόμενο χρονικό διάστημα υπάρξουν αντίποινα.
"

Το χρονικό

Το βράδυ της Κυριακής (24/3) δύο άνδρες Ρομά επιχείρησαν να ληστέψουν το σπίτι ενός 35χρονου, όταν ο ιδιοκτήτης τους αντελήφθη, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο διαρρήκτες, τον οποίο και σκότωσε επιτόπου . Ο δεύτερος διαρρήκτης, κατάφερε να διαφύγει και πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου παραδέχτηκε πως μαζί με τον συνεργό του  αποπειράθηκαν να ληστέψουν το σπίτι. 
Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι του 35χρονου, εντόπισαν αίμα στην καρότσα του οχήματος που ανήκε στον 35χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού. ύστερα από πιέσεις αυτός παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον 48χρονο αγνοούμενο και τον πέταξε σε ένα κοντινό λατομείο.

https://www.thepressroom.gr/ellada/dolofonia-roma-korinthos-eleytheros-o-35hronos-foboi-gia-ektetamena-epeisodia