Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ …

Έκκληση από τον στρατό της Λιβύης προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (BMGK): ¨Να εφαρμοστούν κυρώσεις στην Τουρκία¨.
Αναφέρεται πως ο Εθνικός Στρατός Λιβύης (LUO) που είναι υπό την ηγεσία του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, προσέφυγε στο BMGK, ζητώντας την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, καθώς όπως υποστηρίζει τις ακραίες ομάδες στην χώρα.

Σύμφωνα με το Afrigatenews, ο εκπρόσωπος του LUO ο στρατηγός Αχμέντ Ελ Μισμαρί, υποστήριξε πως  ¨Η Τουρκία δεν σταμάτησε να στηρίζει τις ακραίες ομάδες στην Λιβύη και συνεχίζει να αντιτίθεται στον στρατό της Λιβύης¨ και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να πάρει ¨διεθνή απαγορευτικά μέτρα¨ .

Μια μέρα πριν στο λιμάνι Ελ Χούμους της Λιβύης, κατασχέθηκαν λαθραία στρατιωτικά οχήματα, που γινόταν προσπάθεια να εισέλθουν στην χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από την διεύθυνση του λιμανιού, κατασχέθηκαν δεκάδες στρατιωτικά οχήματα, εκ των οποίων τα 9 ήταν θωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμένα με προστασία κατά ναρκών και με αντιπυραυλική προστασία. ΟΙ Λίβυοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα θωρακισμένα οχήματα παρήχθησαν στην Τουρκία και στάλθηκαν από ένα από τα λιμάνια της.
Ο Ελ Μασρί σχολιάζοντας την κατάσχεση των θωρακισμένων οχημάτων στην Ελ Χούμους, δήλωσε πως ¨Τα οχήματα αυτά στάλθηκαν προς τις παράνομες ένοπλες δομές που δραστηριοποιούνται στα εδάφη της Λιβύης¨.
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201902071037543152-libya-ordusu-bmgk-turkiye-yaptirim-talebi/