Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΥΕΘΑ: Εθνικός στόχος η ώθηση της οικονομίας από την ελληνική αμυντική βιομηχανία - ΦΩΤΟ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, παρέστη την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
Ακολουθούν σημεία από τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο ΑΝΥΕΘΑ:


«Το 2019 αποτελεί μια νέα ευκαιρία στην πορεία της χώρας μας για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Αναφέρομαι σε όλο το πλέγμα της βιομηχανίας, όπου είναι ενταγμένη και η ιδιωτική. Η αμυντική βιομηχανία είναι και παραμένει σοβαρός πυλώνας για την ελληνική βιομηχανία και την ανάπτυξη της χώρας.

Χρειαζόμαστε όλη την κοινωνία όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και ταυτόχρονα αυτή η περιπέτεια της κρίσης που περάσαμε να διαμορφώσει έναν αναστοχασμό για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την οικονομία. Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να βγουν μπροστά, να επιλέξουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Τα προβλήματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας είναι δεδομένα και έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Δεν το λέω αυτό με την έννοια της στοχοποίησης των προηγούμενων. Συνιστά όμως μια πραγματικότητα, μια αλήθεια και πρέπει να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού και αξιολόγησης, προκειμένου να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ