Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα για αντιμετώπιση της καταδίωξης των Χριστιανών (παγκοσμίως). Επιτέλους

Μια αξιόλογη πρωτοβουλία του Φόρειν ΄Οφις ‘έστω και αργοπορημένη. Ο Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέριμι Χάντ στις 30 Ιανουαρίου 2019 εγκαινίασε με ομιλία του μια νέα πρωτοβουλία του Φόρειν Όφις με την αποφασιστικότητα και επιθυμία, όπως τόνισε, να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια καταδίωξη των Χριστιανών. Και έχει αναθέσει στον  Επίσκοπο του Τρούρο, (Bishop of Truro) Επίσκοπο Philip Mounstephen να αναλάβει μια ανεξάρτητη έρευνα, να συνεργαστεί με όλους και το Φόρειν ΄Οφις και να αποφανθεί πως πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα.  
 
«Είμαι νέος στο Φόρειν Όφις» είπε, «αλλά έχουμε ένα υπέροχο υφυπουργό τον Λόρδο Ahmad, που εργάζεται για την θρησκευτική ελευθερία προτού αναλάβω υπουργός Εξωτερικών και που ο ίδιος έρχεται από μια μουσουλμανική μειονοτική θρησκευτική πίστη, που έχει εγκαταλείψει το Πακιστάν για αλλού λόγω ανασφάλειας. Επομένως είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει για τους κινδύνους στη ζωή.  Μαζί με την ομάδα μου στο Φόρειν ¨Οφις, που έχουμε το καλύτερο δίκτυο διπλωματικής υπηρεσίας στο κόσμο, βασικά μετά τους Αμερικανούς και Κινέζους, διερωτηθήκαμε αν πράγματι κάνουμε ότι είναι δυνατόν για το θέμα αυτό. 
 
Θέλουμε να γίνει αυτό όχι επειδή η θρησκευτική ελευθερία  είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαιώματα, αλλά γιατί επίσης η θρησκευτική ελευθερία  είναι η αόρατη γραμμή μεταξύ ανοικτών κοινωνιών και κλειστών κοινωνιών. Όπου καταδιώκεται η θρησκευτική ελευθερία  ή εμποδίζεται, τότε αυτό συνήθως είναι ένδειξη  πολλών άλλων πραγμάτων που δεν πάνε καλά… και επειδή η μαρτυρία είναι ότι 80 τοις εκατόν των ανθρώπων που υποφέρουν από θρησκευτική καταδίωξη είναι Χριστιανοί. Και θέλουμε, αν μπορώ να το θέσω έτσι, να εξαλείψουμε κάθε δισταγμό που να εμποδίζει να δούμε το θέμα αυτό από φόβο ή προτίμηση που ίσως να υπάρχει λόγω της ιμπεριαλιστικής μας ιστορίας.  Η απειλή της θρησκευτικής ελευθερίας είναι πια παγκόσμια ανησυχία. Γνωρίζουμε πλέον ότι ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου Χριστιανών υποφέρουν σε όλο τον κόσμο από θρησκευτική καταδίωξη. ..»
 
Μίλησε για καταδιώξεις στις Φιλιππίνες, την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, βόρειο Κορέα, και σε άλλες μεγάλες χώρες.
 
Παραθέτω τόσο το βίντεο όσο και σε γραπτό λόγο την ομιλία του Υπουργού Τζέριμι Χάντ όπως αυτή αναρτήθηκε από το Φόρειν ΄Οφις. 
 
Persecution of Christians across the Globe independent review: Foreign Secretary’s launch speech  (30.1.2019) Jeremy Hunt made remarks at the official launch of the review that will be conducted by the Bishop of Truro, Philip Mounstephen
 
 
 
 
Delivered on: 30 January 2019 (Transcript of the speech, exactly as it was delivered)
 
Τώρα, και παρόλο ότι ο Βρετανός Υπουργός Τζέριμι Χάντ δεν αναφέρθηκε στην Κύπρο ή στην Βόρεια Ήπειρο, όπως και σε άλλες χώρες που γίνονται καταδιώξεις και εξοντώσεις Χριστιανών με τον πλέον βάρβαρο τρόπο,   αυτό δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για όλους εμάς,  να γράψουμε στον Επίσκοπο του Τρούρο, και να προβάλουμε και τις καταδιώξεις Χριστιανών στα κατεχόμενα από το 1974, τις συλλήψεις, καταστροφές θρησκευτικών μνημείων και Εκκλησιών μας, παραθέτοντας μαρτυρίες, φωτογραφίες, δικαστικές αποφάσεις για τεκμηρίωση για να περιληφθούν και αυτές στην έρευνα/έκθεση του Επισκόπου Philip Mounstephen, Επισκόπου του Truro. Η διεύθυνση και ιμειλ στο διαδίκτυο είναι:
 
The Bishop of Truro
The Rt Revd Philip Mounstephen
Church House,
Woodlands Court,
Truro Business Park, Threemilestone,
Truro TR4 9NH
Telephone 01872 274 351 info@truro.anglican.org
 
Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος  4.2.2019

https://olympia.gr/2019/02/04/%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%8e%cf%80%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b4%ce%af%cf%89%ce%be/