Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο

Άγκυρα
Μήνυμα ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο όπου και να γίνει, έστειλε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν μία ημέρα πριν την επίσκεψη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην διήμερη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, τονίζοντας ότι η ατζέντα είναι πυκνή και περιλαμβάνει θέματα όπως «οι διμερείς εμπορικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, τα ενεργειακά, τον TAP, τον Turkısh Stream, την ''τουρκική'' μειονότητα στη δυτική Θράκη, την μειονότητα των Ρωμιών που ζουν στην Τουρκία και τα θέματα αυτών. Το Αιγαίο, η Μεσόγειος, υφαλοκρηπίδα, τα νησιά». 
Σύμφωνα με ibna.gr «η Τουρκία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στη Μαύρη θάλασσα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με την ίδια αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο από όπου και να γίνει. Για να γίνει η Μεσόγειος μια θάλασσα ειρήνης, πρέπει οι φυσικοί πόροι ισότιμα να βρεθούν, να γίνει η εκμετάλλευση τους».

https://sputniknews.gr/kosmos/201902042137176-toyrkia-erdogan-mesogeios/