Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Η παγίδα των Τούρκων στον Αλέξη Τσίπρα: Δείπνο-ναρκοπέδιο

Πώς οι Τούρκοι έστησαν παγίδα στον Αλέξη Τσίπρα και κάλεσαν στο δείπνο εθνικιστικά στοιχεία από Θράκη, Κω και Ρόδο
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια είδηση με αποδείξεις, ότι τελικά το δείπνο το οποίο υποτίθεται οργανώθηκε  προς τιμήν του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη στην Άγκυρα, αποτέλεσε τελικά «εργαλείο» για την επίτευξη και των στόχων της τουρκικής πολιτικής με αιχμή όχι μονο την Θράκη, αλλα και την προσπαθεια έγερσης μειονοτικού ζητήματος και στην Ρόδο και στην Κω.

Σύμφωνα με το hellasjournal.com, Όσοι ασχολήθηκαν με την επίσκεψη και  την συνεννόηση με την Τουρκική Προεδρία για το δείπνο, εξέθεσαν και εγκλώβισαν τον κ. Τσίπρα σε ένα δείπνο στο οποίο όπως αποκαλύπτεται σιγά-σιγά συμμετείχαν εκπρόσωποι των ακραίων φωνών τοσο  στην Θράκη όσο και στα Δωδεκάνησα, εκει που συστηματικά η Τουρκία τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να στήσει μειονοτικό ζήτημα. Ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να μάθουμε ότι είχαν προσκληθεί και παρέστησαν και εκπρόσωποι του ψευδοκράτους.
Το εντυπωσιακό είναι  ότι κανείς δεν έχει μπει στον κόπο από την ελληνική πλευρά να δώσει σαφή απάντηση για το πόσοι και ποιοι προσκλήθηκαν από την τουρκική Προεδρία και παρέστησαν σε αυτό το δείπνο. Και κυρίως εάν είχε υπάρξει συνεννόηση, όπως επιβάλλεται, για τους προσκεκλημένους. Και ετσι οι πληροφορίες έρχονται αποσπασματικά, σταδιακά, ανεπίσημα και κατευθυνόμενα.
 
Παρών στο επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, εκτος του Λεβεντ Σαδικ, γιου του Αχμετ Σαδικ, εμβληματικής προσωπικότητας του Τουρκισμού στην Θράκη, ηταν ακόμη -όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της οργάνωσης του- ο ακραίος ανθέλληνας και υποκινητής της έγερσης ζητήματος «τουρκικής μειονοτητας σε Ρόδο και Κω», καθηγητης  Μουσταφά Καϊμακτσι. Όπως ανακοίνωσε εκ των υστέρων στην ιστοσελίδα της οργάνωσης του, που σπονσοναρεται από το τουρκικό κράτος, κλήθηκε στο δείπνο και συμμετείχε για να τεθούν ζητήματα που αφορούν «τους Τούρκους της Ρόδου και της Κω».
Ο ίδιος ο κ. Καϊμακτσί δηλώνει προεδρος του «Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων» και με την ενίσχυση του τουρκικού κράτους επιχειρεί να προβάλει και διεθνώς την ύπαρξη δήθεν μειονοτικού ζητήματος στην Δωδεκάνησο.
Είχε προηγηθεί η ανάρτηση στο Facebook (που ανέδειξε η ιστοσελίδα (www.tourkikanea.gr) της καθηγήτριας Νεβαλ Κονουκ, η οποία και αυτή ειχε προσκληθεί το δείπνο και η οποία μάλιστα έκανε ανάρτηση με φωτογραφία μαζί με τον κ. Καιμακτσι ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς το προεδρικό μέγαρο αναφέροντας τα εξής: «Χτες το βράδυ με ένα τηλέφωνο, εγώ και ο καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί κληθήκαμε στην συνάντηση που θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Στην επικαιρότητα οι Τούρκοι στην Ελλάδα και η οθωμανική κληρονομιά».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ