Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Ενδεχόμενη παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

Ενδεχόμενη παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
Ο Φουάτ Οκτάι, Αντιπρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποίησε χθες μονοήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα για να παραστεί στην κηδεία της χήρας του Ραούφ Ντενκτάς, Αϊντίν.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οκτάι συνοδευόταν από τους Τουγρούλ Τουρκές και Φατίχ Σαχίν, Βουλευτές του ΑΚΡ. Οκτάι και Τουρκές επισκέφθηκαν χθες το σπίτι όπου γεννήθηκε ο πατέρας του Τουγρούλ Τουρκές, Αρπασλάν στην Λευκωσία, το οποίο θα μετατραπεί σε μουσείο, με τις εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης να έχει αναλάβει το «πρακτορείο τουρκικής συνεργασίας και συντονισμού» (ΤΙΚΑ). Ο Αρπασλάν Τουρκές ήταν ιδρυτής του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης στην Τουρκία, αλλά είχε γεννηθεί (το 2017) και μεγαλώσει στην Λευκωσία.

Ο Τουγρούλ Τουρκές σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν ανέφερε ότι οι εργασίες για την συντήρηση του σπιτιού του πατέρα του άρχισαν κατ' εντολή του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. Το σπίτι, είπε, είναι ένα τυπικό κυπριακό σπίτι της δεκαετίας του 1920 και το μουσείο θα έχει και το άγαλμα του πατέρα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα εγκαίνια του μουσείου που θα γίνουν τον Μάρτιο, πιθανόν να παρευρεθεί και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, ο Φουάτ Οκτάι στο πλαίσιο των επαφών του κατά την σύντομη παραμονή του στα κατεχόμενα είχε συνάντηση με τον «πρωθυπουργό», Τουφάν Ερχιουρμάν στην τουρκική «πρεσβεία». Η συνάντηση ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ, δόθηκε μόνο μία φωτογραφία και ο κ. Ερχιουρμάν δήλωσε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι ήταν «ειλικρινής και παραγωγική».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος περπάτησε επίσης στην αγορά της παλιάς εντός των τειχών Λευκωσίας και μίλησε με καταστηματάρχες και κόσμο με τις αντίστοιχες φωτογραφίες να δημοσιεύονται σήμερα στον τ/κ Τύπο.
 
Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ