Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Στην Άγκυρα ο Αλέξης Τσίπρας

Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό συγκρότημα Ακ Σαράι.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο των δηλώσεων του εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν περί «τουρκικής μειονότητας» αλλά και της επικήρυξης των «8» από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην Άγκυρα έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη.
Το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης προσγειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 στο αεροδρόμιο της Άγκυρας. Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.
«Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου», έγραψε ο Αλέξη Τσίπρας σε μήνυμά του, στο Twitter.
​Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο των δηλώσεων του εκπροσώπου Ιμπραήμ Καλίν περί «τουρκικής μειονότητας» αλλά και της επικήρυξης των «8» από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Πριν τις συνομιλίες με τον Ερντογάν, είχε προηγηθεί συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ