Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019

O Nasrallah σπάει τη σιωπή του: σχέδιό μας να μπούμε στη Γαλιλαία αν το Ισραήλ μας κηρύξει πόλεμο


Στην πρώτη δημόσια επανεμφάνισή του μετά από 2 μήνες ο ΓΓ της Χεζμπολάχ ο Hassan Nasrallah αποκάλυψε ότι: το σχέδιό μας σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ περιλαμβάνει την είσοδο μας στη Γαλιλαία.
«Μέρος του σχεδίου μας είναι να εισέλθουμε στη Γαλιλαία και είμαστε σε θέση να το πράξουμε και να αποφασίσουμε για την πορεία του πολέμου», δήλωσε ο Nasrallah σε συνέντευξη του στο λιβανέζικο κανάλι al-Mayadeen το Σάββατο.
Είναι η α΄του εμφάνιση μετά τις 10 Νοεμβρίου 2018. «Η εφαρμογή της διαδικασίας έγινε πιο εύκολη μετά την εμπειρία μας στη Συρία.»
«Όσο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μας ενδιαφέρει να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και να καταφύγουμε σε όλα τα στοιχεία της δύναμης », δήλωσε ο Nasrallah.
Ποτέ δεν είχα προβλήματα υγείας παρ’ ότι πάτησα τα 60 είναι αστείο αυτό που λέγεται για την ασθένεια ή τον θάνατο μου σάρκασε ο Nasrallah τα ισραηλινά δημοσιεύματα που έφεραν νεκρό ή σοβαρά άρρωστο.
Το Israël έκανε «χρόνια» για ν΄ανακαλύψει τα  tunnels που ξεκινούν από τον Λίβανο ειρωνεύθηκε  ο επικεφαλής της Hezbollah.
« Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν μετά από πολύ καιρό κάποια tunnels, κι αυτό δεν είναι μια έκπληξη , η έκπληξη είναι ο χρόνος που έκαναν για να τ΄ανακαλύψουν « , είπε ο Hassan Nasrallah στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του  al-Mayadeen.
«Ναι υπήρχαν  tunnels στο Νότο Λιβάνου»…
«Τουλάχιστον ένα από τα tunnels που ανακαλύφθηκαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είναι παλαιότητας 13 ή 14 ετών», σάρκασε ο αρχηγός της Hezbollah, με μειδίαμα για το γεγονός της «αποτυχίας» των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια. rt,rtl
Απευθυνόμενος στο Νετανιάχου είπε «να είστε προσεκτικός σε ό,τι κάνετε στη Συρία μην προβείτε σε άσχημη αξιολόγηση που θα μπορούσε να επιφέρει έναν μεγαλό πόλεμο στην περιοχή »…Σε «οποιαδήποτε στιγμή η Συρία, το Ιράν και η  Hezbollah θα μπορούσαν να αποφασίσουν ν΄αντιδράσουν διαφορετικά κατά των ισραηλινών επιθέσεων ».middleeasteye
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αποσυρθούν από τη Συρία με αντάλλαγμα την απόσυρση του Ιράν.
dimpenews.com