Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΑΜ των ΗΠΑ και επικεφαλής του ΝΑΤΟ, συζήτησαν υποτιθέμενες παραβιάσεις της Συνθήκης INF

Σοβιετικοί πύραυλοι έτοιμοι για καταστροφή στο πλαίσιο της Συνθήκης INF
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έχουν αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα αναφερθεί στις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Συνθήκης INF από την πλευρά της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της συνθήκης INF από την πλευρά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τσαρλς Σάμερς σε δελτίο τύπου.
«Οι αξιωματούχοι συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων άμυνας, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής των βαρών, της ετοιμότητας δυνάμεων του ΝΑΤΟ, της αποστολής υποστήριξης στο Αφγανιστάν και της συνεχιζόμενης παραβίασης εκ μέρους της Ρωσίας της Συνθήκης INF», δήλωσε τη Δευτέρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα τη Μόσχα για παραβιάσεις της συνθήκης INF. Ειδικότερα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν ανησυχία για τον πύραυλο 9M729, ο οποίος, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, παραβιάζει τις διατάξεις της Συνθήκης.
Η Ρωσία αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς περί παραβίασης της συμφωνίας εκ μέρους της και διαμαρτυρήθηκε, τονίζοντας ότι οι εκτοξευτές των αμυντικών συστημάτων των ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι σε θέση να εξαπολύσουν βλήματα cruise σε βεληνεκές που παραβιάζει τη Συνθήκη INF.

https://sputniknews.gr/kosmos/201901292063596-upam-hpa-epikefalhs-nato-suzhthsan-sunthiki/