Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Σκηνικό έντασης στα Ιμια: Τουρκικά πλοία στην περιοχή -«Δεν πλησιάζουν οι Ελληνες» λένε τουρκικά ΜΜΕ [βίντεο]

Σημερινές εικόνες από τα τουρκικά πλοία στα Ιμια / Φωτογραφία: YouTube
Σκηνικό έντασης στήνουν, για μια ακόμη φορά, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη μαύρη επέτειο των Ιμίων, η Τουρκία και τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος. 
Οπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας, όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah, από το απόγευμα στα Ιμια εστάλησαν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».
 
Η Sabah είχε ως κύριο θέμα τις εξελίξεις στα Ιμια / Φωτογραφία: Sabah Η Sabah είχε ως κύριο θέμα τις εξελίξεις στα Ιμια / Φωτογραφία: Sabah
Αναφέροντας «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων. 
Πολλοί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Τουρκίας έχουν στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.
 
Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ιμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν» 
Τα ειδησεογραφικά δίκτυα της Τουρκίας σημειώνουν ότι τα μέτρα ασφαλείας θα συνεχιστούν και θα συμμετάσχουν, πέραν του Πολεμικού Ναυτικού, και δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ). 
Το ζήτημα τις τελευταίες ώρες «φουντώνει» και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, με Τούρκους χρήστες να καυχιούνται για τη μη κατάθεση... στεφάνου, σήμερα, Δευτέρα, και να αναπαράγουν τα βίντεο από τα τουρκικά πλοία στην περιοχή. 

 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ