Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Πεντάγωνο: Γιαλαντζί η πρόσκληση Ακάρ στον Αποστολάκη

Τον υβριδικό πόλεμο συνεχίζει η Τουρκία ενόψει και της 23ης επετείου από την κρίση των Ιμίων. Με μια νέα διαρροή, και ενώ τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα φιλοκυβερνητικά μέσα προπαγανδίζουν για την δήθεν περικύκλωση των βραχονησίδων και την αριθμητική ενίσχυση των μονάδων του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, υποστηρίζουν ότι ο Χουλουσί Ακάρ απέστειλε επιστολή  στον Ευάγγελο Αποστολάκη με την οποία τον προσκαλεί να επισκεφθεί την Τουρκία. Όπως αναφέρουν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τονίζει ότι θα ήταν μεγάλη χαρά.
Με την επιστολή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συγχαίρει την ανάληψη των καθηκόντων του τον κ. Αποστολάκη, του εύχεται καλή επιτυχία αλλά και σχέσεις καλής γειτονίας και ανάπτυξης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Στόχος της κίνησης αυτής, όπως εκτιμάται στην Τουρκία, είναι η επίδειξη εκ μέρους του Χουλουσί Ακάρ -μία ημέρα πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων- της πρόθεσή του να αμβλυνθεί η ένταση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, αλλά και άλλο ένα παράδειγμα των προθέσεων της Άγκυρας για σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων, συγκλίνουν στο ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 εως στις 7 Φεβρουαρίου.


http://www.onalert.gr/stories/pentagono-gialantzi-i-prosklisi-akar-ston-apostolaki/75959