Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Ελληνική λέσχη φίλων Κριμαίας: Να αγωνιστούμε για τον τερματισμό των κυρώσεων

Η Γιάλτα στην Κριμαία
Μια σειρά στόχων κοινής ωφέλειας μεταξύ Ελλάδας και Κριμαίας, έθεσε η πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης Ελληνικής Λέσχης Φίλων της Κριμαίας με μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ενεργά στο εγχείρημα.

Ένα «ταξίδι σύγχρονων αργοναυτών» χαρακτηρίζουν την αποστολή τους τα μέλη της νεοϊδρυθείσας ελληνικής λέσχης φίλων Κριμαίας. Όπως λένε δεν ξέρουν αν θα προσεγγίσουν τα λιμάνια αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουν« κόντρα στον καιρό και στο ρεύμα».
Απλοί πολίτες, άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και της πολιτιστικής συνεργασίας, συσπειρώνονται για να υπερβούν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί. 

Με γνώμονα την άποψη ότι ο «ελληνικός λαός που συνδέεται με την περιοχή από την αρχαιότητα, δεν έχει τίποτε να κερδίσει από το μέγεθος της πολύπλευρης σημερινής αντιπαράθεσης» πραγματοποιήθηκε η πρώτη τους συνάντηση τη Δευτέρα στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Φιλαδέλφειας.
«Τα γεγονότα της Ουκρανίας στην πλατεία Μεϊντάν και οι εξελίξεις που τα ακολούθησαν, δεν άφησαν ανεπηρέαστους τους κατοίκους της Κριμαίας, πολύ περισσότερο ολόκληρη την περιοχή που έκτοτε βιώνει έναν απαράδεκτο και παράλογο, διπλωματικό, οικονομικό και εμπορικό πόλεμο από αρκετές χώρες της Δύσης, δυστυχώς ανάμεσα τους και η Ελλάδα, που επιδιώκουν την πλήρη απομόνωση της Κριμαίας» τονίζεται μεταξύ άλλων στην ιδρυτική διακήρυξη της ελληνικής λέσχης των φίλων της Κριμαίας.

https://sputniknews.gr/ellada/201901292061368-krimaia-politismos-oikonomia-kyrwseis/