Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Ο περίεργος κ. Σόρος: Η χαρά του Ζάεφ και ο πακτωλός εκατομμυρίων στα Βαλκάνια…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η συνάντηση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, με τον Τζόρτζ Σόρος στο Νταβός έδωσε την ευκαιρία για ποικίλες συζητήσεις. Έχουν περάσει τόσες ημέρες και δεν έχουν σταματήσει… Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, επειδή έγινε δεκτός από τον ευεργέτη του…
  • Μου προκάλεσε εντύπωση ότι ενοχλήθηκαν ακόμα και οι λεγόμενοι «εθνομηδενιστές», οι οποίοι ως γνωστόν χωνεύουν και δικαιολογούν τα πάντα, επειδή νομίζουν πως είναι «πολίτες του κόσμου» και όχι μίας συγκεκριμένης χώρας.
Μόλις είδα τις εικόνες που δημοσίευσε ο κ. Ζάεφ στο Twitter, θυμήθηκα τα άπειρα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης με τις καταγγελίες ότι ο Σόρος πήρε πολλά εκατομμύρια από την κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα για να αλλάξει κυβερνήσεις στα Βαλκάνια -ΕΔΩ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η κυβέρνηση Ομπάμα έδωσε αρκετά εκατομμύρια στο Σόρος, τα οποία χρησιμοποίησε και στην Αλβανία – ΕΔΩ.
Ο θριαμβευτικός τόνος που έδωσε στη συνάντηση αυτή ο κ. Ζάεφ, ήταν η αφορμή για να αναπτυχθούν σενάρια, σύμφωνα με τα οποία ο Σόρος ήταν αυτός που επέβαλε στα Σκόπια, (αλλά και στην Αθήνα) την επίλυση του Σκοπιανού, επειδή επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη γειτονική χώρα ως μοντέλο για το νέο είδος χώρας που ονειρεύεται.
Ο κ. Σόρος, φέρεται να βρίσκεται απέναντι στο κράτος-έθνος και τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτισμικότητα.
Με λίγα λόγια επιδιώκει τη συνύπαρξη σε μία χώρα πολλών και διαφορετικών κοινωνικών ομάδων με διαφορετικά πολιτισμικά και εθνικά-εθνοτικά στοιχεία.
  • Για να είμαστε ορθοί δεοντολογικά, πρέπει να σημειώσουμε ότι σε ότι αφορά την οποιαδήποτε σχέση του με την ελληνική κυβέρνηση, η ιστοσελίδα μας ΔΕΝ έχει αποδείξεις. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εισήλθε σε μία διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς με δική του πρωτοβουλία και στην πορεία δέχθηκε την ισχυρή υποστήριξη της παρούσας αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία -και πρέπει να τονιστεί- έχει διαφορετικά συμφέροντα από τον κ. Σόρος.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε πρόσφατα τον περίεργο επενδυτή ότι βρίσκεται πίσω από το καραβάνι των προσφύγων που ξεκίνησε από χώρες της Λατινικής Αμερικής με προορισμό την Αμερική. Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα μεταξύ του σημερινού προέδρου της υπερδύναμης και του Σόρος είναι «πολεμικό», άρα δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υπήρχε συνεργασία με τον Αμερικανό επενδυτή για το θέμα των Σκοπίων.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ