Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

«Σκόνη» σηκώνουν οι Τούρκοι με στημένα ρεπορτάζ για παρουσία τους στα Ιμια

«Σκόνη» σηκώνουν οι Τούρκοι με στημένα ρεπορτάζ για παρουσία τους στα Ιμια
Πάλι δούλεψε η τουρκική μονταζιέρα παρουσιάζοντας τα Ιμια περικυκλωμένο από τρία τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα της ακτοφυλακής, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επέτειο της Κρίσης των Ιμίων. Το Ελληνικό Πεντάγωνο διαψεύδει πως υπάρχουν πλοία των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων, όπως ισχυρίζονται  τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία παρουσίασαν φωτογραφίες και βίντεο.
Πηγές του ελληνικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το hellasjournal.com, λένε πως τα “νέα” βίντεο που αναρτούν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι από αυτά που επεξεργάζονται κατά διαστήματα και ειδικά όταν θελήσουν και αποφασίσουν να προκαλέσουν. Κατ’ εντολή αναρτούν ένα απ’ αυτά ώστε να σηκώσουν τη σκόνη που επιθυμούν.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ  στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για την παρουσία των τουρκικών πλοίων, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά!