Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Προειδοποιεί το Ισραήλ την Ελλάδα!-Ξεκινούν γεώτρηση οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ, κλιμακώνεται η ένταση!

Προειδοποιεί η ισραηλινή κυβέρνηση την Αθήνα όπως  φαίνεται από το δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz, η οποία αναφέρει ότι η Τουρκία ξεκινά γεώτρηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, θέλοντας να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων κυρίως την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, η ισραηλινή εφημερίδα επικαλείται εκτός των γνωστών δηλώσεων του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και πηγές της, για σχεδιαζόμενες «τουρκικές κινήσεις» που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες εντάσεις όχι μόνο με την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα, για την ιδιοκτησία των φυσικών πόρων προφανώς και στο Αιγαίο.
Στην ουσία κάνουν λόγο για ένα θερμό μελλοντικό επεισόδιο στην περιοχή.
Οι Τούρκοι σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο «επειδή η Ελληνοκυπριακή κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε» τις εκβιαστικές προτάσεις της Άγκυρας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης μετά από συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακίνσι.
Οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι διαχειρίζονται τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του νησιού, λένε ότι τυχόν μελλοντικά οφέλη από τα ευρήματα φυσικού αερίου θα μοιραστούν τελικά με όλους τους Κύπριους.
Σε πλήρη ετοιμότητα η Ελλάδα
Όπως είναι φυσικό και επόμενο το όλο σκηνικό έχει σημάνει συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο, το οποίο προετοιμάζεται για κάθε πιθανό σενάριο.
Τουρκικό δημοσίευμα σε αμυντική ιστοσελίδα μάλιστα αναφέρει ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραδώσει στην Ελλάδα τον Μάρτιο, 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior.
Η Ελλάδα υπέγραψε συνολικά σύμβαση για 70 ελικόπτερα αυτού του τύπου τον περασμένο Μάιο.
Από αυτά τα 36 ελικόπτερα θα παραδοθούν σε πλήρη διαμόρφωση, 24 θα δοθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς και τα υπόλοιπα 10 θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά.
Οι Τούρκοι αναφέρουν ότι τα ελληνικά ελικόπτερα τύπου OH-58D Kiowa Warrior, εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στα νησιά του Αιγαίου…φυσικά λόγω Τουρκίας.
Να σημειωθεί  ότι η αποτρεπτική ισχύ των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα αυξηθεί κατακόρυφα με την επιχειρησιακή αξιοποίηση αυτών των εξοπλισμένων εναέριων μέσων, τα οποία κινούνται με μεγάλη ταχύτητα υλοποιώντας απίστευτες μανούβρες.
Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα κάνει τις ανάλογες κινήσεις και θα είναι πανέτοιμη να απαντήσει στην οποιαδήποτε πρόκληση των Τούρκων!

https://mknews.eu/2019/01/29/proeidopoiei-to-israil-tin-ellada-xekinoyn-geotrisi-oi-toyrkoi-stin-kypriaki-aoz-klimakonetai-i-entasi-panetoimi-i-ellada-enischyetai-me-exoplismo/