Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Όταν η γλώσσα, ακόμα και ενός Πρωθυπουργού, πάει …περίπατο: Οι ακροδεξιοί και οι λαϊκιστές!

Σύγκρουση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προέκυψε με αφορμή το σχόλιο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, αναφορικά με τα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο περιθώριο της Συνόδου MED-7 που έγινε στη Λευκωσία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σχολιάζοντας στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια, είπε ότι σε αυτά συμμετείχαν κυρίως ακροδεξιοί λαϊκιστές και πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους είναι υπέρ της Συμφωνίας».
Αρχικά, ο κ. Τσίπρας ακούγεται να περιγράφει τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα κάνοντας λόγο για «ακροδεξιούς λαϊκιστές».

Παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο κ. Μακρόν ρώτησε για τον όγκο των διαδηλωτών. Ο πρωθυπουργός απάντησε 60.000, όσο και ο αριθμός που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Βασικά προσπαθεί να πει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη από το συλλαλητήριο του 2018 με 70.000 διαδηλωτές. Ακούγεται να του λέει για 17 χιλιάδες και εβδομήνα χιλιάδες (seventeen και seventy στα αγγλικά).
Για προσβολή των Ελλήνων έκανε λόγο, με δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας, παράλληλα, τον Πρωθυπουργό για θράσος και ανευθυνότητα.
«Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει. Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει», καταλήγει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχουν για αυτόν οι ξένοι ηγέτες λόγω της στάσης του στη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Αν οι κάμερες κατέγραφαν χθες και τα off the record σχόλια των Ευρωπαίων ηγετών επ` αυτών, ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στη παράταξή του όσο και στη χώρα. Και αν δεν μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά», σημειώνουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ