Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Anadolu: Ο Χουλουσί Ακάρ προσκάλεσε τον Ευάγγελο Αποστολάκη στην Τουρκία

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ
Πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, να επισκεφτεί την Τουρκία φέρεται να απέστειλε ο Τούρκος υπουργός, Χουλουσί Ακάρ. Η είδηση, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από το ελληνικό Πεντάγωνο.
Πρόσκληση να επισκεφτεί την Τουρκία φέρεται να απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη, σε συγχαρητήρια επιστολή για την ανάληψη καθηκόντων, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.
Ο Χουλουσί Ακάρ «συνεχάρη τον πρόσφατα διορισμένο Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη και τον προσκάλεσε στην Τουρκία», ανέφερε το Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε τη σημασία της σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και της ανάπτυξης συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι θα χαρεί να φιλοξενήσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία, δήλωσε η ίδια πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω απαγόρευσης να μιλάει σε ΜΜΕ.

Το τουρκικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η πρόσκληση του Ακάρ στον Ευάγγελο Αποστολάκη, πριν την επέτειο της κρίσης των Ιμίων, αξιολογείται ως σημαντική από ειδικούς στην ασφάλεια καθώς μπορεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληροφορία περί επιστολής του Χουλουσί Ακάρ στον κ. Αποστολάκη δεν επιβεβαιωνόταν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης από το ελληνικό Πεντάγωνο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη πηγές στο υπουργείο Άμυνας.

https://sputniknews.gr/politiki/201901292071678-akar-apostolakis-tourkia-prosklisi/