Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Δυτικά και ισραηλινά μέσα αναφέρουν πως στην πυραυλική επίθεση Ισραήλ κατά Δαμασκού τραυματίστηκαν ανώτεροι αξιωματούχοι της Hezbollah….


Τα ισραηλινά μέσα επικαλούμενα δυτικές μιντιακές πηγές αναφέρουν πως στις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά Δαμασκού τραυματίστηκαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της HEZBOLLAH. Θέσεις που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης είναι φιλο-ιρανικές θέσεις στα περίχωρα Δαμασκού, εγκαταστάσεις αεράμυνας και διοικητήρια της 68ης Ταξιαρχίας και της 137 του συριακού στρατού στην περιοχή Δαμασκού  ένα στρατιωτικό διοικητήριο της 4ης Μονάδας  του συριακού στρατού στην περιοχή Al-Muna στα περίχωρα Δαμασκού και η Μονάδα 10 του SAA στην Qatana.
Σύμφωνα με το Newsweek, υψηλόβαθμοι αρχηγοί της Hezbollah τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας με πρόσβαση σε κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους του Ισραήλ, που είναι εξοικειωμένοι με την κατάσταση, φέρεται να είπε στο Newsweek ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι στόχευσαν λεπτά μετά την επιβίβαση του γκρουπ σε αεροπλάνο που κατευθύνθηκε προς το Ιράν. Ντόπιοι ανέφεραν συντρίμμια και απεργίες πυραύλων κοντά σε Dimas, την Qatana, τη Saboura και κοντά στο Mazzah, όλα δυτικά της Δαμασκού. Ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχουν στοχευθεί και στο παρελθόν.jp
Ωστόσο ο πρώην επικεφαλής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών  Amos Yadlin, αμφισβήτησε τη στόχευση των ηγετών της Χεζμπολά στη Συρία και είπε ότι είναι αδιανόητο ότι το Ισραήλ επιτέθηκε χθες το βράδυ σε ανώτερους αξιωματούχους της Χεζμπολάχ και ότι η πιθανότητα αυτές οι αναφορές να είναι ακριβείς είναι «ελάχιστες».
www.dimpenews.com