Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

ΣΚΟΠΙΑ/ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ./ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ/ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ -
1)ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η FYRΟM (ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ) ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΔΚΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ , ΜΕΤΑΞΥ 10-20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019. ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ VMRO ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 4 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΒΕSA ΚΑΙ ΑLL ALBANIANS.ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ-ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ -Ο ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΓΡΑΜΜΗ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ 4 ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
 
2)ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ 12-24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΜΕΡΚΕΛ. ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ, ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑ.ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ. ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΕΔΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΩΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΚΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙΙΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΜΠΡΑΝΙΕ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ.ΑΝΦΕΡΟΜΑΙΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΚΑ.
 
3)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ/ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ 4 ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ(ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΩΝ ΚΡΑΤΩΝ) ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ152-154 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑ ΙΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 145 ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΤΕ 20 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ 3 ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΖΑΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΝΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΙ ΩΣ ΘΣΧΕΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ!!
 
4) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ. ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.ΕΝΩ ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..."ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ..."/EΠΙΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΛΟΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ...
 
5)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΗ.... 3 ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΙΟ, ΕΝΩ ΜΙΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΑΡΧΕΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ. ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ(ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2016), ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΤΥΦΛΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ( , ΠΟΥ ΕΧΕΙ"ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑΙ", ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ,ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ(ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ) ΚΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5%(ΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ/.ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΝΩ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11-12%/ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΤΟΓΧΟΛΜΗ, ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ(ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ), ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ "ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΑΡΙΘΙΜΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ..
."
6)ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ....ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΩΣ ΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.. ΜΟΥΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
 
6)ΤΟΘΕΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΚΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΛΠ ΕΡΕΥΝΕΣ.ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ.