Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα

Κλήση του Έλληνα πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας»-Απελαύνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας-Αντιδράσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ
Στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εκλήθη ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς. Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο Έλληνας διπλωμάτης εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων.
Διπλωματικές πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ, χαρακτηρίζουν ασύμμετρη κίνηση της απόφαση της Ρωσίας, σημειώνοντας πως από την πλευρά της δεν υπάρχουν γεγονότα, στα οποία να βασίζεται οποιαδήποτε κατηγορία. «Αντιθέτως εμείς έχουμε γεγονότα και αποδείξεις», έλεγαν χαρακτηριστικά,
 
Συγκεκριμένα, αφορά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων.
Απελαύνουν Έλληνες διπλωμάτες 
Και τα αντίποινα, ξεκίνησαν...Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε στον Ελληνα πρέσβη την απόφαση να απελαθεί ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.

https://www.thepressroom.gr/diethne/sto-ypoyrgeio-exoterikon-tes-rosias-eklethe-o-presbes-tes-elladas-ste-moscha