Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Π. Καμμένος: Με εντολή Ερντογάν και προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο

Π. Καμμένος: Με εντολή Ερντογάν και προσχεδιασμένη η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο
Προσχεδιασμένη», και μάλιστα με εντολή του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν,  χαρακτηρίζει τη σύλληψη των ελλήνων στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη πριν από πέντε μήνες ο Πάνος Καμμένος - χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες των στοιχείων που διαθέτει το Υπουργείο. 

«Θεωρώ ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη, και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν προκειμένου να δημιουργήσουν το περιβάλλον εκείνο για να κάνουν την ομηρία που θα οδηγούσε στη συναλλαγή για τους οκτώ (τούρκους αξιωματικούς)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας στον Real FM. 
Δεν θεωρώ, πρόσθεσε, ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. «Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος. 
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως το θέμα είναι διεθνές και για αυτό, το έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ , και επανέλαβε πως πρόκειται για παράνομη κράτηση η οποία είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου. «Βρίσκονται εκεί χωρίς να έχει υπάρξει κατηγορητήριο. Κρατούνται παράνομα, χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι πρωτοφανές και αυτό αντιμετωπίζεται μόνο σε διεθνές επίπεδο» είπε. 

Σκοπιανό 

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι όποτε έρθει η συμφωνία στη Βουλή, εάν περάσουν όλες οι διαδικασίες από τη μεριά των Σκοπίων, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. «Εμείς το έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, δεν μπορώ να συναινέσω σε οποιαδήποτε λύση που θα παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας χωρίς να πάρει τον λόγο ο ελληνικός λαός» σχολίασε. 
«Θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Θα πάμε σε εκλογές. Αυτό είναι δέσμευση μου. Εάν φέρουν αυτή τη συμφωνία στη Βουλή εγώ θα αποχωρήσω από την κυβέρνηση. Το έχω πει και στον Πρωθυπουργό, το έχω πει και δημόσια, το έχω πει και στη Βουλή» επανέλαβε ο κ. Καμμένος.