Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Το Ισραήλ μέσα στη νύχτα με επιχείρηση της Τσαχάλ πέρασε »ανθρωπιστική» βοήθεια στα στρατόπεδα της συριακής τρομοκρατίας

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα το Ισραήλ στέλνει  300 τέντες, 13 τόνους τροφή, 15 τόννους τροφή για μωρά, 3 παλέτες με ιατροφαρμακευτικά είδη και 30 τόνους ρούχα μέσω συνόρων.
Η Τσαχάλ έστειλε  60 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στα υψίπεδα του Golan την Πέμπτη το βράδυ αφότου 120 000 άτομα μετακινήθηκαν λόγω του πολέμου από τα ΝΔ της Συρίας αναφέρουν ισραηλινά μέσα. Η βοήθεια μεταφέρθηκε στα στρατόπεδα σύριων προσφύγων στο νότο και κεντρικό Γκολάν. Οι καταυλισμοί βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Ενώ ο ισραηλινός στρατός έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια διευκρινίζει ότι δεν θα επέτρεπε στους σύριους κατά τη φυγή τους να μπουν στο Ισραήλ.  “Ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να διατηρεί τα συμφέροντα της ασφάλειας του Ισραήλ”, δήλωσε ο στρατός σε ανακοινωθέν του.
Το γραφείο του εκπροσώπου τύπου της Tsahal ανέφερε ομοίως ότι ο στρατός επιτηρεί τα γεγονότα στη ΝΔ Συρία  και είναι έτοιμη για διάφορα σενάρια συμπεριλαμβανομένης συμπληρωματικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Εδώ και πολλά χρόνια στο πλαίσιο της  «επιχείρησής της καλής γειτονίας», η Tsahal διοχέτευε μια ανθρωπιστική βοήθεια σε σύριους.
To Iσραήλ κατηγορείται από Συρία ότι παρέχει ποικιλόμορφη υποστήριξη στους τρομοκράτες του Νότου . Υλικό που έχει ντοκουμενταριστεί αναφέρει ισραηλινή υποστήριξη υλικοτεχνική, εξοπλισμό και φάρμακα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τρομοκράτες νοσηλεύτηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία.
www.dimpenews.com