Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Προεκλογικό σποτ Ερντογάν με αφηγητή τον... Ταγίπ

Προεκλογικό σποτ Ερντογάν με αφηγητή τον... Ταγίπ
Το νέο προεκλογικό σποτ του Ταγίπ Ερντογάν, διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, κάνει μια σύντομη αναδρομή στην Ιστορία της Τουρκίας με τις απαραίτητες, βέβαια, παρεμβάσεις του Σουλτάνου.


Ο αφηγητής, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Ερντογάν, ξεκινά από τη μάχη του Ματζικέρτ, συνεχίζει με ...Μωάμεθ τον Πορθητή, δείχνει λίγο από εποχή Κεμάλ και καταλήγει στη νέα εποχή όπου η υπερσύγχρονη Τουρκία στέλνει δορυφόρους στο διάστημα...

«Τουρκία, είσαι στην αρχή του δρόμου του ατελείωτου. Εσύ ο Άλπ Αρσλάν που άνοιξε τους δρόμους της Ανατολίας, είσαι ο Μελίκ Σαχ που ανύψωσε τους προγόνους σου. Το όνειρο που βλέπεις είναι για καλό. Είσαι το πλατάνι που τρύπησε το στήθος του Οσμάν. Έι Τουρκία να ξέρεις το παρελθόν σου θα γίνει φως για το μέλλον. 
Όπως είπε ο Πορθητής, εκεί που φτάνει η θέλησή σου, να μην μπορούν να φτάνουν τα όνειρά σου. Όταν υψώνεις το ξίφος σου, η Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί το στρατό σου… Εσύ δεν είσαι αυτή που άλωσες εδάφη, αλλά άλωσες καρδιές. Τώρα δώσε το χέρι σου να ξεκινήσει η πιο δυνατή περίοδος.
Για να ανανεωθούμε, να τρέξουμε γρήγορα, να ανυψωθούμε. Για σταθερότητα και μέλλον. Να αφήσουμε πίσω τους καυγάδες, τη μοιρολατρεία, για ενότητα και ευημερία. Η εποχή της Τουρκίας, η ώρα της Τουρκίας».http://www.nooz.gr/world/1499929/proeklogiko-spot-erntogan-me-afigiti-ton-tagip