Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Το μήνυμα Μαξίμου στον Τσαβούσογλου

Το Μαξίμου απαντά στις σημερινές δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με τη διακοπή της συμφωνίας με την ΕΕ για τους πρόσφυγες λόγω της απαράδεκτης στάσης της Ελλάδας  σχετικά με τους "8" τούρκους στρατιωτικούς.

Η Τουρκία έχει ήδη διακόψει τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2017, από την επόμενη ημέρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα έκδοσης των “8” αναφέρει κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, η Άγκυρα “έχει ήδη διακόψει τη διμερή συμφωνία από το Γενάρη του 2017, από την επομένη ημέρα που η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα έκδοσης των “8” Τούρκων στρατιωτικών”.

Aξίζει να σημειωθεί ότι την ένταση της τουρκικής επιθετικότ
ητας συζήτησε την Πέμπτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. 

Τι λέει η  ΝΔ για Μαξίμου και Τουρκία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας.

Η στάση της αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται.


Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου η Τουρκία να τεθεί προ των ευθυνών της».

http://www.onalert.gr/stories/to-minima-maksimou-tsanousoglou-h-touria-arneitai-na-dextei-pisw-tous-prosfuges/66555