Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Μέχρι και με απαγωγή των Τούρκων αξιωματικών απειλεί η Άγκυρα-Οχυρώνεται η Αθήνα!

Μέχρι και με απαγωγή των Τούρκων αξιωματικών απειλεί η Άγκυρα-Οχυρώνεται η Αθήνα!
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, αφού οι Τούρκοι δεν διστάζουν μέσω ανακοινώσεών τους να απειλούν ευθέως με απαγωγή! Τα δικά της μέτρα παίρνει η Ελλάδα που θα φρουρεί με τα σημαντικότερα σώματα ασφαλείας της τους ελεύθερους πλέον Τούρκους αξιωματικούς.
Χθες, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, είπε ότι μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή, ακόμη, να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες ή και σωματοφύλακες, για να απειλήσει ευθέως: «Μπορεί να τους υποθάλπει, όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν, είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».
Την «σκυτάλη» πήρε σήμερα το Εξωτερικών της Τουρκίας, που, με ανακοίνωσή του, τόνισε: «Θα επιμείνουμε στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην αποφασιστικότητά μας να δικαστούν στη χώρα μας».
Οι προκλητικές αυτές δηλώσεις έχουν προκαλέσει, φυσικά, συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία, από την απελευθέρωση ήδη του πρώτου Τούρκου αξιωματικού, είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Μετά την απελευθέρωσή τους από τα κρατητήρια του Ολυμπιακού Χωριού, οι οκτώ Τούρκοι διαμένουν σε κρυφή φρουρούμενη μονοκατοικία, ενδεχομένως και σε κοντινές δύο.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ισχυρό πλέγμα ασφάλειας γύρω τους συζητήθηκε σε συσκέψεις που έγιναν σε ανώτατο πολιτικό και αστυνομικό επίπεδο και περιλαμβάνει:
- Κάμερες, εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού, που θα διασφαλίζουν την συνεχή εποπτεία των Τούρκων στρατιωτικών.
- Ηλεκτρονικό «πέπλο» ελέγχου ύποπτων επικοινωνιών, έχει στηθεί και από τις ειδικές διωκτικές υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπίσει σύντομα τυχόν προπαρασκευαστικές ενέργειες επίθεσης.
- «Στρατό» φρούρησης, που ανέρχεται σε 90 αστυνομικούς (σε βάρδιες) καθ’ όλο το 24ωρο.
- «Αόρατους» πράκτορες της ΕΥΠ, που θα έχουν ρόλο συλλογής πληροφοριών ύποπτων κινήσεων ατόμων.
- Δέκα «σκοπευτές» της ΕΚΑΜ, που θα είναι ακροβολισμένοι γύρω από την κατοικία ή κατοικίες.
- 12 αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι θα βρίσκονται εξωτερικά και εσωτερικά του χώρου.
- Δέκα αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που θα επιτηρούν τον περίβολο του κτιρίου και θα περιπολούν γύρω από αυτό.
- Δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οκτώ αστυνομικούς
- Δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης με τέσσερις αστυνομικούς.
- Μία ομάδα ΟΠΚΕ με οκτώ αστυνομικούς.
- Μία «διασπασμένη» διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς, που θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την κατοικία/τις κατοικίες.

https://www.thepressroom.gr/ellada/mechri-kai-me-apagoge-ton-toyrkon-axiomatikon-apeilei-e-agkyra-ochyronetai-e-athena